Лорер: Коалиции по места с ГЕРБ не е нещо, което ПП обсъжда в момента 29.10 | 22:28

Местните избори ще отшумят, а правителството ще продължи работата по програмата, която е приело - правна реформа, Шенген и еврозоната", посочи той

От iNews

Местни коалиции с ГЕРБ не е нещо, което ПП обсъжда в момента. Това заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" във Варна, където участва в брифинг с кандидатът на ПП за кмет Благомир Коцев, съобщават от БНТ.

Според данните от екзитпола Коцев отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Иван Портних като и двамата са с еднакъв резултат. "Коалициите с ГЕРБ не е нещо, което обсъждаме за момента. Това, което всеки един бъдещ градоначалник ще има пред себе си като важно решение, е какво да направи за своя град, за да няма изпочупени плочки, а подредени и чисти градове, градове за хората.

Предстои националните органи да решат откъде и дали ще търсят подкрепа за балотажа. Със сигурност ще търсят още по-широка подкрепа от гражданите в съответните градове. Специално за Варна и за София нямам никакви съмнения за нашата победа дори и по начина, по който сме работили и досега - само с нашата формация", посочи Лорер.

Той изтъкна, че продължава да не вижда алтернатива за управлението на страната.

"Очевидно няма как с "Възраждане" или служебно управление, така че - местните избори ще отшумят, а правителството ще продължи работата по програмата, която е приело - правна реформа, Шенген и еврозоната", посочи той.

За скандала с машините за гласуване Лорер коментира, че е ясно, че не е имало опасност за машинния вот. Предстои МС да изясни какво точно са направили или не министърът и заместник-министърът на електронното управление.

"По-важният въпрос е защо доклад на ДАНС, написан меко казано непрофесионално, предизвика такова напрежение в ЦИК. Истинското разследване е това, което предстои да се случи - какво е провокирало ДАНС да напише такъв доклад и да се дестабилизира обществото в последните дни преди изборите. Защо се ескалира една тема, която имаше риска да смути целия изборен процес в страната? За всеки е ясно, че сериозна опасност за машините не е имала, защото чисто технически това изглежда доста смехотворно", каза Лорер.

 

Водещи