Манолова: Новата Комисия по ревизия ще започне със златния гьол и паркинга на Капитан Андреево 01.07 | 16:16

През последните години българската държава е абдикирала от функциите си и е отстъпила българска територия на външна граница на Европейския съюз на частни фирми, смята тя

От iNews

Ще има ревизия и пълно осветяване за "златния гьол" и паркинга на ГКПП "Капитан Андреево". Това ще е първата тема, с която ще се заеме Комисията по ревизията в 46-ото Народно събрание. През последните години българската държава е абдикирала от функциите си и е отстъпила българска територия на външна граница на Европейския съюз на частни фирми.

Това заяви лидерът на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. Тя беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия, който излъчва срещи с политически лидери преди предсрочния парламентарен вот на 11 юли.

"Собствениците на "гьола" за дезинфекция, собственикът на лабораторията за качеството на хранителните продукти и собственикът на единствения паркинг за тежкотоварни автомобили са свързани лица, партньори на предишната власт. Това е схема, която налива милиони левове в частни фирми. Собствениците на тези обекти, са свързани с лица от подземния свят, които помагаха на изборите в София и спечелиха победата на Фандъкова", допълни тя.

От "Изправи се! Мутри вън!" сме готови да подкрепим правителство с пет приоритета - повишаване на доходите и минимална заплата 1250 лв., преизчисляване на пенсиите и минимална пенсия 550 лв., пряка финансова подкрепа за бизнеса, съдебна реформа и продължаване на ревизията. Кабинет, който ще изпълни тези приоритети, ще има нашата подкрепа. С кой премиер ще се случи това ще бъде решено след влизането в парламента на "Има такъв народ", Демократична България и "Изправи се! Мутри вън!" и събирането на мнозинство на почтените, заяви Манолова.

Задачата на формациите на протеста е да си повишим резултата и да направим мнозинство с над 121 народни представители. България има нужда от правителство, което ще преодолее застоя след 12-годишното управление на Бойко Борисов. Дошло е време не да се подкрепят хора, а да се подкрепят политики за хората. Освен изгонването на мутрите хората очакват следващата крачка – да има правителство, което да се заеме с решаването на техните проблеми, допълни тя.

От "Изправи се! Мутри вън!" сме готови да поемем отговорност и да участваме в управление, което да направи промяната. Готови сме да подкрепим почтено правителство с експерти. Ще преосновем част от институциите, защото са абдикирали от това, за което са създадени. Има органи, които трябва да се заемат с функциите си, а не да пазят властта и силните на деня. Службите не трябва да са бухалка в нечии ръце. В Комисията по ревизията доказахме, че РИОСВ и Агенцията по храните са се превърнали в бухалка на Борисов за рекет на хора и бизнес, каза още Манолова.

Машините трябваше да бъдат въведени преди години, но бяха бойкотирани всеки път от партията на Борисов. След като се въведоха изцяло, започнаха отново манипулации и внушения, че изборите с машини няма да са честни. Няма нужда да се броят отрязъците от машините, категорична бе тя.

На въпрос за грешката, която не може да си прости, лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" сподели, че това са думи, казани именно в студиото на Нова телевизия през 2013 г. Въпросната реплика беше: "Ако това ще ви успокои, приемете, че аз съм предложила Делян Пеевски и се успокойте. Ако това ще внесе спокойствие във вашите неспокойни журналистически души, аз съм човекът".

 "Когато казах онази глупост, че съм предложила Пеевски. Беше опит за ирония, но 8 г. по-късно продължавам да се обяснявам за това. Не мога да обясня защо съм проявила такова абсурдно чувство за хумор. Тежка грешка", заключи тя.

И посочи, че и тогава е било ясно, че предложението е на лидерите на двете парламентарни групи - Станишев и Местан, но те се криели и не поискали да поемат отговорност.

В отговор на въпрос за закона "Магнитски" Манолова отрече тя да е политикът, чието име не бе оповестено. Според нея на описанието, че става дума за партиен лидер, който е заемал висша държавна длъжност, отговарят двама души - Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" обяви, че кръгът се стеснява до един човек - който е назначил шефа на Държавната комисия по хазарта, чии финансов министър не е събрал 700 млн. лв. от хазарт, кой е рекетирал самия Божков.

Водещи

Най-четени