Методи Андреев: Цацаров да дойде в НС и да каже за КТБ! 08.06 | 21:20

„Всички ние, които плащаме тези кредити, имаме право да питаме какво става с разследването“, заяви той

От iNews.bg

Всички ние, които плащаме тези кредити, имаме право да питаме какво става с разследването и кога ще бъдат посочени виновните. Засега обаче ние знаем твърде малко какво е направила българската прокуратура до този момент. Въпреки че прокуратурата е напълно независима по разпоредбите на Конституцията, граждански дълг на прокурора е да дойде в НС. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Групата за натиск в Народното събрание, която включва депутати от парламентарните групи на мнозинството, изпрати писмо до главния прокурор с покана да дойде в парламента и да разясни хода на следствието.

"Това беше една от съществените слабости на последната промяна на Конституцията, че в Народното събрание главният прокурор идва по собствено желание. Освен че е главен прокурор, г-н Цацаров е и част от това общество. Ние го каним в качеството на главен прокурор като граждани и като народни представители, олицетворяващи един вот, да се възползва от дадената му възможност от Конституцията по свое собствено желание, ако той сметне, че въпросът е съществен за българското общество. Ако той сметне, че прокуратурата има какво да каже досега - какво е извършил по въпросния казус, да заповяда в НС, за да може да предаде въпросните постижения, които прокуратурата, може би, има, но ние не го знаем", каза Андреев.

Той беше категоричен, че от групата ще дадат време на главния прокурор да отговори, но няма да спрат да го питат, ако той не даде разяснения за хода на следствието за КТБ.

Водещи

Най-четени