Миков: Единственият въпрос на Конгреса на БСП беше как да оцелее Нинова 26.01 | 19:00

Това не е партия, а група от хора, която на всяка цена се стреми да запази някакво статукво, дмята екс председателят на столетницата

От iNews

Става въпрос за усещане за дълбоко разбиване на моето усещане за БСП, на моето убеждение как функционира партия. Най-малкото е г-жа Нинова. Мен не ме смущава, че е тя и кръга около нея са преизбрани по такъв начин. Смущава ме, че единственият въпрос на Конгреса беше как да оцелее Нинова. Може ли да събереш хора от цялата страна в пандемията с този въпрос? Това не е партия, а група от хора, която на всяка цена се стреми да запази някакво статукво.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Михаил Миков, бивш председател на БСП, който преди дни изненадващо напусна редиците на столетницата.

"В никакъв случай не изпитвам лично огорчение. Другарството е въпрос на усещане, а не на превзетост и измислен етикет", обясни той.

Кое е изненадващото в решението ми за напускане на БСП, особено като слушаме какво докладва на Конгреса председателят Нинова. Партията като идея бе подменена от един еднолично овладян организационен механизъм. Този тъжен Конгрес, тези забодени в пода погледи, които вдигаха ръчичка, за да кажат, че не констатират… Не е имало оставка. Това е подигравка с морала и с човешкото разбиране за нормалността, не само в политиката", смята Миков.

"БСП изгуби моралното право да бъде доминиращата политическа сила, да бъде центърът на лявото", категоричен е той.

Въпреки опитите на водещата Цветанка Ризова, Миков не разкри дали след напускането на БСП ще учреди своя партия или ще се влее в редиците на вече съществуваща.

Най-четени