Младенов пак призова българите в Либия да се приберат 03.03 | 12:16

Или поне да се регистрират в посолството

От Елена Коцева

Министърът на външните работи Николай Младенов отново призова всички български граждани в Либия, особено тези, които са в или около Триполи, да се свържат с българското посолство.

Младенов увери, че има готовност в рамките на часове да евакуираме служителите от посолството ни в Либия и всички желаещи българи.

Министърът на външните работи присъства на церемонията по издигане на националното знаме в София по случай 3 март. 

Министър Младенов каза, че ситуацията в Либия се развива драматично през последните 48 часа, има продължаващи сигнали и информация за сблъсъци между противниците и привържениците на режима на Кадафи.  

Министърът посочи, че се разглежда и възможността за изпращане на хуманитарни екипи - въпрос, който той ще обсъди днес с еврокомисар Кристалина Георгиева и с други свои колеги.  

Вече не е само въпрос на това да приберем българите, въпросът е да се установи власт в Либия, която да може в най-голяма степен да отговаря на въжделенията на хората, посочи министърът, цитиран от БТА. 

Стана ясно още, че на 11 март предстои заседание на министър председателите на страните членки на ЕС и държавите от НАТО, за да се обсъдят възможностите за хуманитарна подкрепа за десетките хиляди хора напуснали Либия.

Водещи

Най-четени