Намалява миграционният натиск към България 04.11 | 13:16

Регистрация за всеки бежанец и спиране на разпространението на нелегални имигранти в страната са основните задачи, каза Бъчварова

От iNews.bg

В последно време се наблюдава намаляване на миграционния натиск към България. Това обяви в парламента вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. В същото време в различните места за настаняване на бежанци има както недостиг на места, така и свободни легла. "В местата за настаняване има пренаселване от хора, които искат бежански статут, а в същото време празни места там, където работи Държавната агенция за бежанците", каза Бъчварова, цитирана от БТА. Затова ще има реорганизация, за да се насочат хора от едните центрове към другите.

Според вътрешният министър основата задача в момента е да се ограничи и неутрализира нелегалния трафик на хора, да се регистрира всеки, който преминава през България, каза Бъчварова. Следващият фокус на работата ще е да няма разпространение на нелегални емигранти вътре в страната.

Вицепремиерът съобщи още, че оградата по границата с Турция продължава да се изгражда, но с по-слаби темпове от очакваните.

Водещи

Най-четени