Не съм бил начело на ДСБ, когато сме имали 1 млн. в КТБ, каза Радан Кънев 04.11 | 10:42

Полицейските протести са на границата на метежа, реформите трябва да продължат, надява се лидерът на ДСБ

От iNews.bg

Радан Кънев не носи отговорност за парите на ДСБ в "Корпоративна търговска банка, тъй като те са били вложени там, когато той не е бил начело на партията. "Сумата от 1 млн. лв. на ДСБ в КТБ е факт към август 2012 г., аз съм председател на от юни 2013 г.”, заяви той пред бТВ.  Кънев уточни и че парите са от субсидията на партията. Той обаче отказа да коментира факта, че парите на ДСБ са били в КТБ, докато начело на партията е бил Иван Костов, чието семейство също има депозити в банката.

Кънев каза още, че не е знаел къде стоят парите на ДСБ преди да стане неин лидер. Той уточни, че личните му спестявания са малко и са в друга банка. "Никога не съм доближавал гише на КТБ и не познавам никой от ръководството на банката”, каза още той.

Според Кънев победата на кандидата на Реформаторския блок на кметските избори в Плевен не е била подарък от ГЕРБ, а плод на тежък политически сблъсък "На тези избори ние бяхме силни конкуренти и ако някой се е изнервил, това е негов проблем. Ние не отричаме, че ГЕРБ са силни. Но ние доказахме, че растем на всеки следващ избор”, каза Кънев.

Той определи битката за местната власт на отминалите избори като "овълчена и дори грозна”. "На места беше грозна от всички страни, на места и наши кандидати прекрачиха границата на добрия тон. За хората остава въпросът за какво е всичко това. Няма въпрос кой държи властта, а за какво служи тази власт”, коментира лидерът на ДСБ. Кънев допълни и че според него кандидатите на Реформаторския блок са спечелили там, където са били безкомпромисни срещу статуквото.

Лидерът на ДСБ разкритикува протестите на полицаите и ги определи като метеж. "Днес има заседание на Министерския съвет и би било много лош знак, ако един тежко незаконен протест преобърне решение на правителството”, смята Кънев. Той изрази надежда и полицейските протести да бъдат прекратени, а реформите в сектор "Сигурност” да продължат.

Водещи

Най-четени