Невъзможна е коалиция между БСП и ГЕРБ 07.11 | 19:33

Има хора сред социалистите, които смятат, че такава конфигурация е разумно решение

От Мая Александрова

Има хора сред социалистите, които смятат, че коалиция между БСП и ГЕРБ е разумна и правилна. Това съобщи в ефира на bTV Румен Овчаров. Лично според него обаче, такава коалиция не е възможна в момента.

Бившият червен депутат коментира, че социлистите, подкрепящи тезата, че трябва да се коалират с ГЕРБ не са свързани със Сергей Станишев.

Овчров коментира твърдението, че тези социалисти може би са от кръга на бившия прзидент Георги Първанов. "Подобно твърдение нито е смело, нито е невярно. Просто трябва да се отнесе към момента. Сега според мен не е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП. Някой сигурно си мечтае за това”, отбеляза Румен Овчаров.

Бившият червен депутат коментира още и газопровода "Южен поток".

Според него проектът ще ни докарва около 600 млн. долара на година.

”Има позитиви проектът "Южен поток” да се случи, ако правителството има намерение да работи и да го развива. При всички случай той е изгоден за България, но дано не стане като с "Белене”. "Белене” бе изгоден проект, но го спряха. Ако пак дойдат юнаците на власт, може и този проект за спре, обясни Овчеров. – Като позитив е намаляването лихвата на заема на 4,25%. Делян Добрев говореше за 8,5%. Такова инвестиционно намерение има подписано от тях. Има и неясни неща. Не смятам, че проектът струва 3, 5 млрд. евро. Предварителните разчети от 2006 година, които ние правихме, беше за 1,2 до 1,5 млрд. евро. Не е ясно и каква е транзитната такса, която ще се плаща за транзитирането през наша територия. В момента индексът е 1,67 долара, а ще стане и 1,82 долара. Ще се качва. Така за една година ще получаваме 600 млн. долара. Проектът ще се изкупи за под 10 години”, обяви Овчаров.

Той коментира и скандала около Христо Бисеров.

"Когато на един български политически мъж му се случи нещо, всички се радват. Включително и от неговата партия. Не знам Бисеров да има бизнес в енергетиката. Познавам го отдавна. Преди да отиде в ДПС той имаше пауза в политиката. Лично аз нямам офшорни компании. Казусът с офшорките ще го има, докато я има икономическата необходимост от такъв тип компании. Няма да кажа лоша дума за Бисеров, защото най-лесно е в България да се оклевети някого”, поясни Овчаров.

Водещи

Най-четени