Нинова след решението за "Росенец": За 10 часа продадоха България няколко пъти! 21.07 | 16:59

"Днес е един от най-позорните дни в българската политика и един от най-злокобните в парламентарната практика сигурно", каза лидерът на БСП

От iNews

"Буквално за десет часа продадоха България няколко пъти и предадоха българския народ няколко пъти. Както знаете, днес решения за: предоставяне на БТР-и на Украйна безвъзмездно, по думите на господин Тагарев, ние няма да получим никаква компенсация за тази военна помощ, отнемат концесията на пристанище "Росенец" без никакъв анализ колко ще плаща българския народ, колко ще струва нова на българската икономика и домакинства, ще продължат с финала на закона за домашното насилие - ще продадат и децата към края на днешния работен ден".

Това заяви на партиен брифинг в парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като започна гласуването на второ четене за прекратяването на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец".

"Днес е един от най-позорните дни в българската политика и един от най-злокобните в парламентарната практика сигурно", каза още Нинова.

Соцлидерката коментира, че решението за "Росенец" е било взето без мотивация и оценка на въздействието върху екологията, икономиката и цените. "Питаме вносителите, ама какво може да ти каже Бойко Борисов за оценка на въздействието на някакъв закон. Той бъкел не разбира от това, ама подписал се на първо място, защото трябва да е ястреба, да се спаси за пореден път кожата от правосъдие. Ще подписва всичко и ще прави всичко, то е ясно", коментира тя.

"Управляващите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС погазиха брутално с ботуши конституция, закони, правила", каза още соцлидерката и добави: "Брутално, нагло и арогантно на самозабравили се хора, които овладяват държавата по всички начини".

 

Най-четени