Ново напрежение сред управляващото мнозинство 03.11 | 20:15

Десислава Атанасова обвини министъра на регионалното развитие Андрей Цеков в нарушение на Изборния кодекс

От iNews

Ново напрежение сред управляващото мнозинство, след като председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обвини министъра на регионалното развитие Андрей Цеков в нарушение на Изборния кодекс.

От регионалното министерство отговориха, че след местния вот ще инициират дебат за пропуски в изборното законодателство.

Десислава Атанасова твърди, че министърът на регионалното развитие Андрей Цеков е изпратил писмо до всички кметове в страната с указания как да тълкуват разпоредбите в закона, които забраняват гласуването на избиратели без 6-месечна уседналост преди вота по постоянен или по настоящ адрес.

Във "Фейсбук" страницата си Атанасова е публикувала и снимка на писмото.

Според нея причината за това писмо е, че на първия тур на местните избори в неделя финансовият министър Асен Василев не успя да гласува в родния си град Хасково, тъй като се оказа, че е заличен от избирателните списъци, защото адресната му регистрация е в чужбина. Според нея Василев е нарушил Закона за гражданската регистрация, тъй като не е изпълнил задължението си да уведоми общинската администрация при промяна на адресната си регистрация в 30-дневеен срок.

 

Водещи

Най-четени