От БСП очакват спокойно начало на политическия сезон 04.09 | 08:35

Изказването на Борисов е политическа провокация, коментира Жельо Бойчев

От Елица Елефтерова

Днес се очакват два протеста. В първия работен ден на Народното събрание след летния отпуск депутатите ще бъдат "посрещнати" от протестиращи още в сутрешните часове. Подкрепящите правителството на Пламен Орешарски също организират контрапротест. Те са подали уведомление до Столичната община за контрапротестни действия от 7:15 ч. до 15 ч. до сградата на Светия синод - южно от Храм-паметника "Св. Александър Невски".

От общината и полицията следят социалните мрежи, където се подготвя дългочаканото посрещане на депутатите.

ГЕРБ и Реформаторският блок. СДС излезе и с отделна декларация по случай 100-те дни на кабинета, в която настоя за оставката на кабинета и призова "демократично мислещите хора" да излязат пред парламента. Страната наистина се намира в политическа криза. Въпросът е кой как се държи в тази ситуация. Това заяви пред iNews депутатът от Коалиция за България Жельо Бойчев.

По думите му всяка европейска страна е преминавала през подобна политическа криза, но винаги е намиран начин да се излезе от нея. Така Бойчев коментира изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че страната ни се намира в политическа и институционална криза.

По-рано вчера Борисов заяви, че оценява политическата ситуация в страната като напрегната. "Намираме се в политическа и институционална криза и трябва да търсим бърз изход от нея”, заяви той.

Политическите субекти трябва да бъдат отговорни да намерят изход от създалата се криза, смята Бойчев. Такъв път, според него, е осъществяването на отговорен диалог със страните за излизане от кризата.

Според него всяко следващо правителство няма гаранции, че няма да изпадне в подобно положение.

На въпрос какви са очакванията му сряда, когато се очакват масови протести, Бойчев заяви, че очаква парламентът да открие спокойно политическия сезон, а що се касае до призива на Бойко Борисов за масови протести, според него това изказване е политическа провокация, която не цели разрешаване на кризата, а ескалиране на напрежението.

Водещи

Най-четени