ПП се разграничи от Габриела Славова, обвинена за жестокото убийство на Витоша 23.01 | 20:00

От iNews

ПП се разграничи от Габриела Славова, обвинена в жестокото убийство на съпруга си в столичния квартал "Драгалевци".

Припомняме, че става въпрос за убийството, което е извършено на 18 януари на ул. "Елемаг" в столицата. Мъжът е седял на шофьорското място в колата, а от задната седалка на автомобила 54-годишната жена (майката) е стискала шията му, докато 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.

"Във връзка с многобройните публикации около бруталното престъпление от вчера, бихме искали да дадем няколко пояснения. На първо място - искрени съболезнования на близките на Пейо Пеев, и съжаления за това, че подобни случаи въобще са част от нашия живот. Габриела Славова не е член на политическа партия "Продължаваме Промяната". Присъствала е на учредителното събрание на партията и е била на последно място в бургаската листа на ПП на първите за нашата политическа сила избори през 2021 г.", отбелязват в позиция от партията.

От ПП напомнят, че бруталното престъпление няма нищо общо нито с политиката като цяло, нито с политическата дейност на конкретните извършители, и поставянето на случая в подобен контекст политизира излишно и без това трагичния случай.

"Убедени сме, че никой няма полза от това", пишат още от партията.

 

Водещи