Партенка или истина? Пеевски се връща в политиката 09.10 | 16:00

Той отново ще е кандидат-депутат от ДПС, твърди издание

От iNews

Бизнесменът и дългогодишен депутат от ДПС Делян Пеевски е взел решение да се върне в политиката и ще бъде кандидат- депутат в две листи на Движението. Това пише "24 часа" като се позовава на достоверен източник от партията на почетния председател Ахмед Доган.

Пеевски е включеният в забранителния списък на САЩ по закона "Магнитски", а международното журналистическо разследване Досиетата "Пандора" публикувано преди дни показа, че участва в три недекларирани офшорки. Той бе извикан миналата седмица на разговори в ДАНС.

Потърсен от "Дневник", Йордан Цонев от Централното оперативно бюро на партията отказа коментар. Утре се очаква ръководството на ДПС да заседава, за да излъчи кандидат-президентската двойка, а според "24 часа" - и водачите на листи.

След като беше депутат четири последователни мандата Пеевски, по свое желание, не участва на изборите през април и юли тази година. Утре Централното оперативно бюро на партията на ДПС ще заседава, за да излъчи кандидат-президентската двойка, а според "24 часа" - и водачите на листи.

 

Водещи

Най-четени