Пеевски: Доган и хората около него вече не са част от ДПС 25.09 | 15:30

ова заяви председателят на ПГ на ДПС по повод внесената в Софийския градски съд искане за отписването му като председател на партията

От iNews

Ахмед Доган и хората около него вече не са част от ДПС. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод внесената в Софийския градски съд искане за отписването му като председател на партията на база на решение на Централното оперативно бюро на партията от 27 август:
"Няма никакво значение какво внасят тези отцепници! Те вече не са от ДПС, след като са вече в листи на друга партия. Този случай е приключен. Казвам го ясно, това лице и хората около него не са от ДПС!". 
Делян Пеевски обвини Ахмед Доган, че е избягал от пряк двубой с него в предизборната надпревара, като не е оглавил листата на "Алианса за права и свободи" в Хасково и Благоевград. На твърдението на евродепутата Илхан Кючюк, направено в ефира на предаването "Неделя 150", че никога не е бил член на ДПС, отговори:
"Вижте, на малки деца, отгледани от мен, няма да им отговарям".
Пеевски обвини изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов в бездействие по отношение на сигналите за корупция на представители на ПП-ДБ:
"За Конституцията сме работили заедно. Не се отричам от това нещо! Искам първо да видя как ще протекат разследванията, които за мен се прикриват от главния прокурор, тези театри, които се играят - как не искат този главен прокурор, пълен театър. Той ги прикрива". 
Делян Пеевски отказа да коментира информацията, че САЩ са препотвърдили включването му в списъка със санкционирани по закона "Магнитски", както и на въпроси за фалита на "Булгартабак".

Най-четени