Политолог: Не смятам, че НДСВ ще направи пробив 28.01 | 16:59

ИТН и "Български възход" са близко до ръба, смята Димитър Ганев

От iNews

Предстоят поредните пети парламентарни избори, но да правим прогнози в това динамично време е в способностите само на хора със свръхестествени способности, каза Димитър Ганев-доктор по политология, експерт в сферата на политическите изследвания и анализи пред БНР.

Ситуацията е сходна с изборите в октомври, но това може да се окаже илюзорно, смята той.

Според него, огромната част от кампанията ще е свързана с това кой е виновен. Основните играчи ще се опитват да доказват своята невинност. Виновните ще понесат пасив.

"Общественият натиск за съставянето на кабинет след 2 април ще бъде доста по-силен. В следващото Народно събрание политическата цена в това да не участваш ще бъде по-висока отколкото в това да участваш. Но не съм от най-големите оптимисти за редовен кабинет след 2 април", прогнозира политологът.

"Не смятам, че НДСВ ще направи пробив. ИТН и "Български възход" са близко до ръба, но те не променят политическото уравнение, което трябва да се реши. А то е следното: ГЕРБ, ДПС и Възраждане имат мнозинство в това НС и ще имат живот и в следващото. Коалиция помежду им е невъзможна. Или ГЕРБ, или ДПС трябва да бъдат част от някаква управляваща коалиция, но не виждам как ще стане това, освен ако няма обществен натиск", завърши Ганев.

 

 

Водещи

Най-четени