Проф. Антоний Тодоров: Ако след новите избори няма правителство, това може да роди чудовища 03.06 | 18:18

ГЕРБ ще трябва да преглътнат, че не могат вече да печелят изборите, нищо, че ще са първо сила, защото печеливш е този, коъйто може да състави правителство

От iNews

”Залогът на изборите на 4-ти април беше равносметката от управлението на ГЕРБ и той не се е променил и за вота на 11-и юли”, каза пред БНР политологът проф. Антоний Тодоров. Според него наложените от САЩ санкции ще бъдат в помощ на усилието да се подреди държавата и тя да се върне под граждански контрол.

Прогнозата на политолога е на предсрочните избори през юли да има промени, които обаче няма да са толкова големи, че някой да се изненада:

 "Същите партии, които успяха да влязат в парламента на 4-ти април, вероятно ще бъдат и след 11-и юли. ... Трудността за съставяне на парламентарно мнозинство ще си остане. Новостта, ако това се случи, ще е "Има такъв народ" да надмине по резултати ГЕРБ".

Проф. Тодоров подчерта, че ГЕРБ ще трябва да преглътнат, че не могат вече да печелят изборите, нищо че ще бъдат първа партия, защото спечелил е този, който може да състави правителство.

"Страхувам се, че ако и след новите избори нямаме отново правителство, това може да роди чудовища", коментира още политологът.

Водещи

Най-четени