Проф. Коларова: За ПП няма никакви перспективи за участие във властта 16.06 | 18:00

Следващи предсрочни избори според нея ще бележат края на политическото битие на "Продължаваме промяната“

От iNews

За "Продължаваме промяната" няма никакви перспективи за участие във властта. Това е пределно ясно на всички, включително и на тях самите. Това каза председателят на Българската асоциация за политически науки проф. Румяна Коларова в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

Според нея присъствието на "Продължаваме промяната" в политическото пространство ще бъде единствено и само благодарение на електората на "Демократична България". "Тяхната подкрепа се сведе между 2 и 5% от тези, които е получила общата коалиция, защото е пределно ясно, че минималната подкрепа за "Демократична България" едва ли може да слезе под 7%. "Продължаваме промяната" ще се превърне в нещо като фирмена марка, която е залепена за тази коалиция. Техните претенции във властта бяха прекалено големи и очевадно подплатени с неспособност да комуникират и да осъществяват политически мерки", коментира Коларова.

Заявката на "Продължаваме промяната", че ще бъде опозиция, по думите й е спорна. "Опозиция е партия, която в момента не е в управлението, но запазва шансовете си в бъдеще да бъде. От гледна точка на тази перспектива "Продължаваме промяната" няма особени шансове за това. Ако продължава така, тя няма шансове да бъде и в парламента. Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа", смята Коларова.

Следващи предсрочни избори според нея ще бележат края на политическото битие на "Продължаваме промяната".

Водещи

Най-четени