Радан Кънев: Радев играе за президентска република 22.06 | 13:00

ПП-ДБ няма да се разпадне, увери евродепутатът

От iNews

ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са видимо мнозинство от няколко парламента, според него. Тези, които събориха кабинета Денков, да съставят правителство, призова в ефира на БНТ евродепутатът Радан Кънев.

Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната република и установяване на президентска република, убеден е той. Ако се отиде на нови избори на есен, това ще е разпад на концепцията за евроатлантическо мнозинство, смята евродепутатът.

Да не се бабува какъв е балансът в коалицията Продължаваме промяната - Демократична България, като въпросът, според него, не е дали някой може сам, а дали може да има достатъчно силна формация, която да представлява икономически независимите хора.

Нова модерна десница не се гради с клишета от 90-те, убеден е евродепутатът.

Той опроверга тиражираното като негово мнение миналата седмица. ПП-ДБ няма да се разпадне, заяви Радан Кънев, но добави, че формацията трябва да си даде сметка, че хората искат коалиции с дългосрочна политическа визия. Според него е време за колективно вземане на решения.

Важно е ние да излезем от насипното състояние и да се превърнем в алтернатива, заяви Радан Кънев. Разговорът за лидерството разделя и на фона на големия разговор за управлението и посоката на държавата ни, въпросът за лидерството не стои на дневен ред, по думите на Кънев. Няма по-трудна позиция от категоричната опозиция, изтъкна евродепутатът.

Най-четени