Радев: Недопустимо е Северозападна България да е най-изостаналият регион в Европа 10.11 | 19:00

Грозно е да се експлоатират усилията на медиците за политически цели, заяви държавният глава във Видин

От iNews

Поздравявам лекарите и медицинските сестри от Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка" във Видин за всеотдайните усилия, които полагат за спасението на човешки животи в изключително тежка ситуация. Те заслужават достойно отношение и е грозно да се експлоатират техните усилия за преследване на дребни политически цели.

Днес държавният глава беше на посещение във Видин, където пристигна за да се срещне с местните граждани и заради проблемите в болницата. Част от персонала се оплакват, че не получават полагащите им се пари за работа на първа линия.

Някои медици твърдят, че са изнудвани и тормозени от ръководството на болницата да дават част от изработените си пари и дори понякога да ги делят помежду си. Румен Радев ги увери, че здравният министър д-р Стойчо Кацаров и здравното ведомство ще извършат проверка.

По-рано през деня ръководството на болницата на свой ред отрече да има подобни проблеми.

Във Видин президентът се срещна с местни граждани и избиратели. От пресцентъра на Президенството пуснаха официално изявление след посещението на държавния глава:

"Недопустимо е Северозападна България - регион, който географски и исторически винаги е бил най-близо до Европа и с богат потенциал за развитие, да бъде най-изостаналият не само в България, но и в ЕС.

Само с отговорно управление, което да постави на фокус българските граждани, може да се използват огромните възможности на Северозапада и той да се възроди. Уверен съм, че с подкрепата на държавата това ще се случи.

От няколко месеца страната се управлява от служебно правителство, което показа, че може да се управлява прозрачно и отговорно с мисъл за българите, без рекет, без насаждане на страх и манипулации, без кражби и шкафчета.

Само така можем да реализираме нашия потенциал като държава, в която всеки, който полага труд, да получава справедливо заплащане, в която възрастните хора да водят достоен живот и всички млади хора да имат възможност да разгръщат таланта си в родината.

Водещи