Рашков за АМ "Хемус": Нито магистарала има, нито милоните са налице 15.12 | 19:39

Служителите на МВР работят по случая от месеци без участието на прокуратурата, заяви вътрешният министър

От iNews

Служителите на МВР работят по случая с АМ "Хемус" от месеци без участието на прокуратурата, заяви в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му по случая са събрани томове с информация, а наблюдаващи прокурори по делото не знаят къде се намира ГДБОП."Строителството на втората по дължина авотомагистрала у нас е национален обект, който се очакваше от много български граждани и струва на данъкоплатците огромни финансови средства. Сега се оказа, че нито парите са налице, нито магистралата е готова", каза вътрешният министър.

По-рано днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие без нито един глас против декларация, в която категорично се противопоставя на изказванията през последните дни на представители на законодателната и изпълнителната власт, както и на МВР, с които, според съдебните кадровици, се нарушават принципите на върховенство на закона и разделението на властите и се накърнява независимостта на магистратите.

В декларацията се посочва още, че колегията изразява "загриженост и тревога от негативната кампания, безпрецедентните и целенасочени внушения, на които сме свидетели през изминалите месеци и ескалиращи през последните дни".

 

Водещи

Най-четени