Росица Кирова отвърна на Слави Трифонов 10.08 | 19:30

А кой пееше „Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей“, написа тя във Фейсбук профила си

От iNews

Винаги съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение. Това написа в своя фейсбук профил заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова по повод изказването на Слави Трифонов, свързано с нея.

Повод за написаните думи е въпросът на Слави Трифонов защо зам.-председателите на Народното събрание Росица Кирилова и Никола Минчев все още не са подали оставките си, както направи вече бившият депутат Вежди Рашидов заради скандалните си изказвания, свързани с жените, жертви на насилие.

"Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей…" - тази песен се превърна в химн на много млади българи и никой не се съмнява, че е повлияла на нагласите им към момичета и жени, написа още Кирова.

Тя припомни, че години след това Слави Трифонов добавя в репертоара си песен в подкрепа на жените, жертви на домашното насилие. Но според нея именно това е двойният стандарт, срещу който днес той се произнася.

"Може би откакто е политик, същият смята, че сме забравили още едно послание в прословутия хит на Мачизма - "няма не искам, няма недей и да избягаш само посмей", заяви тя в своя пост.

Кирова допълни, че "няма да задълбава в примера, който дава с публичните си признания, че се е превърнал в "агресивно животно", след като е открил секса в юношеска възраст".

"Моята реакция на неодобрение е недвусмислена, но явно Слави Трифонов е очаквал да извадя макетно ножче и да го размахам срещу човека, който изразява различно от моето мнение. За мен е обидно грозното и шизофренно изопачаване на фактите, вменяването на вина и нелепите декларации, с които някои "общественици" и медии едностранно и отдалечено от истината заляха ефира. Истината е, че това трябва да обижда още повече българските граждани", посочва в позицията си Росица Кирова.

Водещи

Най-четени