Служебното правителство не е вземало "грозни решения" 17.09 | 08:35

Ивет Добромирова оспори обвиненията на Румен Петков и ги нарече манипулация

От Елица Елефтерова

Говорителят на служебното правителство на Марин Райков Ивет Добромирова защити служебното правителство и използва правото си на отговор, за да опровергае твърденията за сделката с печатницата на БНБ, направени от бившия вътрешен министър Румен Петков, информира bTV.

Петков хвърли отговорността за сделката върху експремиера Марин Райков и президента Росен Плевнелиев и разкритикува оценяването на активите й. По думите му служебният кабинет е приел скандални "грозни” решения.

"По повод сделката за печатницата на БНБ мога да кажа, че тя е одобрена от УС на банката. Нелепи са твърденията на Румен Петков, че има някакво задкулисие в сделката", заяви Добромирова.

Ивет Добромирова коментира, че сделката за БНБ е вече одобрена и "оттам нататък всякакви инсинуации на тема задкулисие на президента и Марин Райков са нелепи". Тя изреди някои от постиженията на служебния кабинет, поел властта преди предсрочните парламентарни избори на 12 май – съставянето на социален пакет, промените в помощите за отопление, решението за липсата на работеща болница в гр. Девин и др.

"Нека да коментираме "грозните решение" като справяне с бедственото положение в Неделино, болницата в Девин, няма как да не премина и през темата за енергетиката, където бяха разсекретени 200 договора, от които стана ясно кой и за какво работи в сектора, както и много други", коментира Добромирова.

"Това правителство беше програмно и се отчиташе чрез т.нар. медийни литургии. Марин Райков се почувства засегнат от думите, които не отговарят на истината", допълни тя.

По думите на говорителя на кабинета на Марин Райков, който в момента е посланик в Рим, атаките срещу служебния кабинет са заради приетата наредба за разпределението на държавните пари в банките.

Добромирова заяви, че още тече гратисният период за прилагането на наредбата, но публични данни за разпределението на средствата във финансовите институции все още няма.

Водещи

Най-четени