Според Каракачанов мисията била възможна за патриотите, ако са чели стихотворението „Патриот“ 16.05 | 12:12

Десните партии не са десницата, смята лидерът на ВМРО

От iNews

Мисията за патриотите е възможна, ако изповядват не личния, а общият интерес. Въпросът е дали са чели стихотворението на Христо Ботев – "Патриот". Джедаите са едни други, които успяха да позалъжат хората с големите реформите. Те са джедаите – повишиха си заплатките, начесаха си езиците и си тръгнаха.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по БНТ в отговор на въпрос дали джедаите в лицето на патриотите се завръщат на политическата цена. По думите му ако патриотичните лидери успеят да преценят, че трябва да направят крачка в страни, ще имат представителство в парламента.

 

Бившият министър на отбраната приветства всеки, който подкрепи седемте идеи на ВМРО. "Да, България, БСП, мутрите или Има, няма такъв народ – да ги подкрепят", настоя Каракачанов.

 

По думите му политическата еуфория по изчегъртване датирала още от 11 ноември 1989 година. "32 години се изчегъртваме", посочи Каракачанов, за когото нямало леви и десни, сини и червени, а хора, които могат да вършат работа и такива, които не могат. "Не е важно дали котката е черна, или бяла. Важното е да лови мишки", изтъкна Каракачанов.

 

"С изчегъртване не става и не се прави държава", категоричен бе бившият вицепремиер и настоя да се правят компромиси в политиката.

 

Според Каракачанов десните партии не били десницата и това щяло да се види на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Водещи

Най-четени