Станишев: Решението на Калфин обслужва интересите само на Борисов и ГЕРБ 14.01 | 15:14

Според лидера на БСП хиляди социалисти ще останат разочаровани

От Мая Александрова

Решението на Ивайло Калфин да води алтернативната листа на "АБВ" придизвиква дълбоко разочарование, коментира на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му това решение на Ивайло Калфин ще разочарова стотици хиляди социалисти, работили през годините за неговите кампании като кандидат за депутат, за евродепутат и президент.

Станишев каза, че той също е искрено разочарован, защото винаги е заставал зад Калфин и е бил своеобразен гарант за неговата лоялност към БСП.

"Това решение, което се случва във важен момент и за България, и за БСП, в навечерието на европейските избори, не е коректно и морално, не по отношение на ръководството на БСП, а на нейните членове и симпатизанти, които са дали доверие на Калфин, в това число и в процеса на номинации на кандидатите за евродепутати", коментира Станишев.

По думите му е лъжа, че нямало комуникация с Калфин. Председателят на социалистите посочи, че последният им разговор се е състоял в неделя.

"Бяхме поставени пред свършен факт", коментира Станишев.

Според него това действие е насочено срещу БСП, съобщи БТА.

"Хубавите намерения, които звучат, не са убедителни, защото обективно целят отслабване на резултата на БСП на изборите", смята Станишев.

По думите му това е смяна на отбора в 90-та минута на мача, което не е коректно и обслужва интересите само на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Целта да се отнеме първото място на БСП на изборите няма да бъде реализирана, заяви Сергей Станишев. Той отбеляза, че именно в такива ситуации БСП се надъхва допълнително за максимален
резултат.

"Няма да позволим да се разруши къща, за да се построинечия колиба", заяви Станишев.

Той определи като шизофренна и морално тежко уязвима позицията - "работим за една листа, но
оставаме другаде".

"Вътрешните спорове се решават на партийни форуми, а не чрез кампании", коментира лидерът на БСП.

Водещи

Най-четени