Станишев иска да се възстанови диалога между институциите и местната власт 27.09 | 20:50

Без такъв диалог са се натрупали много проблеми

От Елица Елефтерова

Имаме ясното намерение да възстановим диалога между институциите - парламент, правителство, държавни структури и местната власт, независимо от партийната оцветеност на кметовете на общини.

Това заяви във Враца председателят на БСП Сергей Станишев при откриването на съвещанието на Националния съвет на партията и кметове, издигнати или подкрепени от нея.

През последните години диалог между общините и правителството не е имало и са натрупани много проблеми, отбеляза  Станишев. Според него, настоящият кабинет е отворен за диалог и очаква конкретни предложения от кметовете на общини и припомни, че вече е възстановен Съветът по децентрализация.

Подготвя се проект за бюджет за следващата година, но чрез него не могат да се решат "с един замах и за една година" всички натрупани проблеми между централната и местната власт, допълни той.

Имаме намерение кабинетът на Орешарски да работи пълен мандат, отбеляза Станишев и добави, че това се прави "не заради властта, а защото трябва да се свърши работа". Според него, най-наболелите проблеми, по които трябва да се работи са заетост, догонване на доходите, по-голяма социална ангажираност.

Водещи

Най-четени