Сътрудничим си с Хърватия в социалната политика 12.12 | 20:59

Двете страни ще си помагат посредством взаимни проучвателни визити

От Владислав Рашков

Меморандум за сътрудничество между Министерство на труда и социалната политика на България и Министерството на труда и пенсионната система на Хърватия бе одобрен на заседанието на Министерски съвет днес (12 декември), информираха от правителствената пресслужба.

Договорът предвижда да се развиват ефективните управленски структури в областта на труда и усъвършенстването на законодателството.

Контрактът съдържа и точки, които имат за цел да подпомагат борбата с безработицата, да формират и реализират политика в сферата на професионалното обучение на безработни и заети, като се създаде връзка между обучението и потребностите на пазара на труда.

Сътрудничеството ще се осъществява посредством обмен на нормативни, информационни документи, както и с материали, които да ще касаят различни аспекти на трудовите отношения.

Затова ще започнат взаимни проучвателни визити на ръководно и експертно равнище, като ще се обменят покани за участие в национални и международни мероприятия в компетенцията на министерствата на двете страни.

Водещи

Най-четени