Тагарев с мерак да е министър и след ротацията 15.01 | 10:21

"Само на няколкостотин километра от нас върви изключително интензивна война, трябва да бъдем много внимателни за всяко действие в областта на отбраната и да правим всичко възможно за повишаване на сигурността, способностите на нашите въоръжени сили", каза той

От iNews.bg

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че в момента е достатъчно ангажиран и въпросът дали ще получи покана да остане на поста след ротацията в кабинета не стои на дневен ред. Той продължава да разчита на подкрепа от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" и особено от премиера Николай Денков, който има най-преки наблюдения върху неговата работа, каза Тагарев.

Пред бТВ министърът уточни, че ако получи възможност, ще продължи своята работа, но ако политическите партии решат друго, ще се върне с удоволствие към академичните си занимания:

"Само на няколкостотин километра от нас върви изключително интензивна война, трябва да бъдем много внимателни за всяко действие в областта на отбраната и да правим всичко възможно за повишаване на сигурността, способностите на нашите въоръжени сили. Много добре разбирам, че повишаването на разходите за отбрана е необходимо условие, но не е достатъчно условие, за да се реализира една ефективна политика. Мисля си, че бих могъл да работя в тази посока и в бъдеще и, ако ми бъде дадена такава възможност, ще работя".

Водещи

Най-четени