Татяна Дончева: ИТН, БСП и ДПС може да направят правителство 20.08 | 13:14

Тя остро разкритикува забавянето на актуализацията на бюджета, която според нея е "три листа"

От iNews

Депутатът от ”Изправи се.БГ! Ние идваме” Татяна Дончева допуска правителство на БСП, ДПС и ”Има такъв народ”. В кулоарите на парламента Дончева заяви, че от представляваната от нея парламентарна група нямат претенции към датата на изборите и дали те ще се проведат 2 в 1 или в друго време, ако не се осъществи третият мандат.

В същото време Дончева потвърди, че групата ще води конструктивни преговори. На въпрос дали има шансове за третия мандат, Дончева отговори:

"Ще се постараем,  консолидирано, с други партии на промяната да удържим позицията. Ако се постигне третият мандат с една сглобка, за която смятам, че не е най-изключена - БСП, ДПС, ИТН, тогава - също".

 Дончева остро разкритикува забавянето на актуализацията на бюджета, която според нея е "три листа" и не е необходимо да се обсъжда и гласува в рамките на три седмици:

"В същото време много са се разбързали да избират управител на БНБ. И това трябвало да стане в супер спешен порядък! Защо? Защото има парламент с висока обществена репутация? Защото можем да постигнем съгласие за някой авторитетен банкер, който е авторитетен за българските граждани, а не за някаква тяхна общност на мнозинството?".

 

Водещи

Най-четени