Татяна Дончева: Слави никога не е смятал да прави правителство 29.08 | 14:00

Според нея Маджо е предложил на Трифонов министър на туризма, а конците е дърпал и дългогодишният председател на бюджетната комисия в Общинския съвет на ГЕРБ Орлин Алексиев

От iNews

Депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева коментира пред БНР, че Слави Трифонов не е имал намерение да прави правителство в нито един момент, дори в предишния парламент.

"Той смяташе, че може да пробута два списъка по някакъв странен начин, който никъде по света не е минавал. Послужи си с хватки да убеди обществото, че след като това не става, виновни са всички други. Не беше много убедителен", заключи тя.

Дончева отбеляза, че същевременно някои политически лидери, без да ги цитира, са подценили липсата на добра воля у Трифонов и са смятали, че има намерение да прави кабинет.

Тя допълни, че Трифонов и към днешен ден не разбира колко негодни са били тези списъци за кабинет и това показва липсата на адекватност.

"С човек, който няма адекватно разбиране на работата, на хората, на начина, по който да се свърши работата означава, че имаме напълно неадекватен за политиката човек", заключи Дончева.

Зам.-председателят на НС повтори тезата си, че някогашният лидер на силовата групировка СИК Младен Михалев-Маджо е предложил на Трифонов министър на туризма, а конците е дърпал и дългогодишният председател на бюджетната комисия в Общинския съвет на ГЕРБ Орлин Алексиев.

"Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Дали точно Доган или Пеевски, срещу какво, кога, са съвсем различни неща".

В отговор на въпрос за насрочените за 14 ч. днес разговори по третия мандат между БСП и "Изправи се.БГ!Ние идваме!", Татяна Дончева заяви, че те ще бъдат по-скоро за това какво е важно да се свърши в момента, защото още в насрочването на срещите било ясно, че правителство не може да се състави, тъй като БСП е трябвало първо да говори с "Има такъв народ", за да има аритметична логика и да се прецени има ли основания да се продължават разговорите с другите партии.

Водещи

Най-четени