Татяна Дончева ще се оттегли окончателно от БСП 22.09 | 18:29

До края на годината тя ще бъде готова със собствен политически проект

От Елица Елефтерова

Татяна Дончева няма да създава нов политически проект с Георги Първанов. Това обяви тя пред bTV, обяснявайки, че бившият държавен глава има други планове за политическото си развитие оттук нататък, които не съвпадат изцяло с нейните.

Експрезидентът не смятал, че в страната има нужда от нови политически субекти, а че старите трябвало да бъдат подкрепени, защото при тях започнало "загниване”.

"Но според мен те няма смисъл да бъдат укрепвани, защото сегашните партии представляват един тесен кръг лица и техните интереси в битов смисъл. Освен това при Първанов темата за олигархичните зависимости е на заден план”, посочи Дончева.

Тя увери, че до края на годината ще бъде готова със собствен политически проект, след което ще напусне редиците на БСП окончателно.

"Политиката е състезание по доверие и харесване. Сегашната ситуация означава да кажем, че има нужда от реорганизация на политическото пространство, за да стане то атрактивно за гражданите. Левицата има нужда от реорганизация”, допълни социалистът.

Водещи

Най-четени