Тихомълком: Преназначиха бивши зам.-министри като шефове на дирекции в МОСВ 15.05 | 12:21

Славея Стоянова и Илияна Тодорова са си пазили местата като държавни служители, твърдят от екоминистерството

От iNews

Нов скандал се заформя около кадрите на кабинета "Борисов” 3.

От министерството на околната среда и водите, ръководено от служебния министър Асен Личев, съобщиха, че при проверка на щатното разписание на ведомството е било установено, че бившите зам.-министри Славея Стоянова и Илияна Тодорова са си пазели местата като държавни служители.

"Без да бъде оповестено, те са били освободени като заместник министри и възстановени съответно като директори на дирекциите "Управление на отпадъците и опазване на почвите" и "Управление на водите"", твърдят от екоминистерството.

Засега обаче не казват какви ще бъдат последствията за Стоянова и Тодорова и дали въобще ще има такива.

Същият беше случаят с Десислава Трифонова, която беше отстранена като шеф на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Трифонова се завърна на щатното си място в Държавен фонд "Земеделие", което е заемала преди да оглави БАИ.

Като свои заместници Личев избра Емилия Тончева, Петър Димитров и Валерия Калчева-Бочукова. Тончева има богат опит в екологичното право. Петър Димитров идва от шефското място в басейновата дирекция в Плевен. Валерия Калчева е друг зам.-министър с богат стаж по министерствата - работила е в МОСВ, МИЕ и МЗХ. От 2017 г. досега е била член на Съвета на директорите на Фонд ФЛАГ ЕАД.

 

Водещи

Най-четени