Тодор Гребенаров стана шеф на жандармерията 27.05 | 17:17

Комисарят бе зам.-директор на "Национална полиция"

От iNews

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Тодор Гребенаров е назначен за директор на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма". Днес той беше представен пред състава от заместник-министър Емил Ганчев и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

Дни преди това Гребенаров се спрягаше като евентуален главен секретар на МВР.

Той е завършил НВУ ”Васил Левски”- Велико Търново. Започва работа в системата на МВР през 1995 г. като полицейски инспектор в сектор "Охранителна полиция” в ОДМВР Пловдив, последователно преминава през длъжностите полицейски командир, началник на сектор "Конен ескадрон и водачи на служебни кучета”, началник на сектор "Охрана на обществения ред” и началник на отдел "Охранителна полиция” към областната дирекция, а през 2013 г. той е назначен за директор на ОДМВР-Пловдив. В края на същата година е назначен за директор на Главна дирекция "Национална полиция” , а от 2015 г. до момента той заема длъжността заместник-директор на главната дирекция.

За доказания си професионализъм гл. комисар Гребенаров е награждаван многократно с високи отличия на Министерството на вътрешните работи.

Досегашният директор гл. комисар Красимир Добрев излиза в пенсия.

 

 

Водещи

Най-четени