Ученици и студенти се учат да управляват 29.03 | 08:12

Те ще дадат и своите предложения в рамките на инициативата "Мениджър за един ден"

От Елена Коцева

За десета поредна година в страната ще се състои инициативата "Мениджър за един ден". Повече от 1000 ученици ще заемат днес управленски постове за един работен ден в 250 институции и компании в страната, съобщиха организаторите от "Джуниър Ачийвмънт България". 

Проявата е под патронажа на Министерството на финансите. 

Официалното й откриване ще бъде от 9.00 ч. в хотел "Шератон" в София, съобщава БТА. За участие в него са поканени министърът на финансите Симеон Дянков, посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. 

Целта на "Мениджър за един ден" е даде възможност на ученици и студенти да се срещнат и обменят знания с представители на държавните институции и мениджъри на водещи компании. 

За един работен ден младите мениджъри ще се потопят в реалната работна среда и ще се запознаят отблизо с желаната от тях професия, обещават организаторите. 

От началото на инициативата в България през 2001 година, повече от 6000 ученици са се включили в нея, като броят на компаниите-домакини нараства до 250 на година.

Общо 200 училища от 120 града са участвали в "Мениджър за един ден", а 900 служители и мениджъри са имали възможност да споделят своя опит с младите си последователи.

Водещи

Най-четени