Христо Бисеров се яви в Столичното следствие 15.11 | 11:17

Очаква се да бъде разпитан и да му бъдат повдигнати обвинения

От Мая Александрова

Бившият зам.-председател на парламента и депутат от ДПС Христо Бисеров се яви в Столичното следствие.
Очаква се той да бъде разпитан и да му бъдат повдигнати обвинения за "пране" на пари, данъчни престъпления и подаване на документи с невярно съдържание.

Бисеров отказа коментар пред журналисти, съобщи БТА.

Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров подаде молба за напускане на парламента на 5 ноември.

Бисеров е заявил, че има лични, а не политически мотиви за решението си, които нямат отношение към политиката на ДПС, както и не засягат позицията му като член на партията. Няма пряка или дори косвена оценка за управлението на партията.

По-рано днес бившият вътрешен министър Цветан Цветанов увери, че не е разполагал с никаква информация за случая на Бисеров, докато е бил в управлението.

"Смятам, че за пореден път главният прокурор е подведен от заместник-главния прокурор и "доброжелатели” за отношението към ГДБОП, че е било черна дупка по времето на ГЕРБ. Всеки, който наблюдава политическия живот в страната, знаейки позицията на Христо Бисеров, много рязкото му решение за напускане на политиката, на заместник-председателския пост на ДПС и на парламента, може да си направи изводи”, допълни Цветанов.

Той заяви, че ПГ на ГЕРБ обмисля варианта да предложи анкетна комисия, за да се установят фактите по случая, предаде "Нова телевизия".

Водещи

Най-четени