Христо Иванов: Не се работи с политика на свършените факти 01.08 | 12:30

Той подчерта, че от ДБ са готови да подкрепят силно реформаторско управление, което да трансформира България

От iNews

"В този парламент би могло да се формира съществено мнозинство около ясно лидерство и около ясно заявени и внимателно обсъдени политики, предмет на политически ангажименти... Ние сме в ситуация, в която не можем да структурираме процес на предварителен диалог по ключовите въпроси". 

Коментарът пред БНР е на Христо Иванов, председател на парламентарната група на "Демократична България". 

"Не се работи с политика на свършените факти... Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на управление на Бойко Борисов е, че цялата власт беше концентрирана около един човек. Това даваше възможност за ниво на безконтролност, което се превърна в корупция. Сега се очертава формула и влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика. Това е една черна кутия... Той действа обратно на формиране на доверие". 

В предаването "Неделя 150" Христо Иванов подчерта, че на ДБ "липсва критичната минимална доза информация, на базата на която да се вземе решение":  

"Не знам каква е формулата, но това, което се очертава, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост". 

Той подчерта, че от ДБ са готови да подкрепят силно реформаторско управление, което да трансформира България:  

"Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира, екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация". 

Източник: БНР

Водещи

Най-четени