Христо Иванов: Продължаваме преговорите с Петков и Василев след изборите 25.09 | 12:14

По думите му има партии, които трябва да останат извън властта, за да може тя да бъде излекувана от корупцията

От iNews

За подписване на коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната” ще преговарят от "Демократична България” след изборите на 14-ти ноември. Обединението поканило формацията на бившите служебни министри заради надежда, че заедно ще постигнат по-добри резултати. Вратата за разговори обаче остава отворена.

Това стана ясно от думите на Христо Иванов от ДБ в ефира на Българската национална телевизия. Коментарът му в предаването "Панорама” идва на фона на новия политически проект на "дуото от Харвард”, който набира скорост. Започнаха сметките от чий електорат ще дръпне "Продължаваме промяната”, а междувременно "Демократична България” и "Изправи се.БГ! Ние идваме!” призоваха за съвместно явяване на изборите през ноември. Протегнатата ръка обаче не бе приета и в крайна сметка "Продължаваме промяната” избра за мандатоносители партия "Волт” и "Средна европейска класа”. Остава обаче отворена за преговори след изборите. 

Христо Иванов категорично посочи - ще настоява за ясно разписано споразумение, а не за декларации или други подобни документи. 

"Трябва с тях да намерим отговори на дълбоките, ценностни въпроси и да оформим разграничителни линии по ключови теми за държавата", каза още той.

"За да махмен Иван Гешев, трябва или ВСС да види реалността и да гласува, както беше предложено от проф. Стоилов или парламентът да приеме изменения в Конституцията", допълни Христо Иванов.

По думите му има партии, които трябва да останат извън властта, за да може тя да бъде излекувана от корупцията.

Най-четени