ЦИК глобява Кирил Петков за агитация в изборния ден 14.11 | 15:29

След като упражни правото си на глас възпитаникът на "Харвард” обяви пред медиите за кого е гласувал в президентските и парламентарните избори

От iNews

След подадената от ГЕРБ жалба Централната избирателна комисия глоби кандидат-депутатът и бивш икономически министър Кирил Петков. Причината - агитация в изборния ден.

Припомняме, че след като упражни правото си на глас възпитаникът на "Харвард” обяви пред медиите за кого е гласувал в президентските и парламентарните избори. На журналистически въпрос той категорично отрече да агитира и посочи - споделя като гражданин какво точно е направил. 

ЦИК разгледа жалбата и реши, че Петков е извършил нарушение.

"Взехме решение с номер 948, с което установихме нарушение на кандидата за народен представител Кирил Петков за това, че в деня на вота според нас с изказването, което е направил, след като е гласувал, а именно, че неговите числа са номер (...) и номер (...), приемаме, че се извършва призив за подкрепа на кандидатите с посочените номера в бюлетината", каза говорителят на ЦИК и неин зам.-председател Росица Матева.

Източник: ФрогНюз

Водещи

Най-четени