Цветанов: Борисов не знаеше какво е Шенген през 2011 г. 12.12 | 20:00

Лидерът на ГЕРБ не разбира от организационна работа, твърди бившата му дясна ръка

От iNews

Посланията на Бойко Борисов, че младите трябва да взимат решенията в ГЕРБ, не са реални. Борисов не разбира от организационна работа, нито е наясно как работят структурите или каква е дейността на партията. Това каза бившият вътрешен министър и лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в "Лице в лице" по bTV.

"Видяхме какво се случи на изборите - ГЕРБ е първа, но загуби София, загуби Варна, Шумен, Ловеч, и други областни градове. Антон Хекимян беше еднолично решение на Борисов. Като партиен ръководител той никога не е бил на дневен ред", поясни той, цитиран от novini.bg.

По темата за Шенген, бившият втори в парти ГЕРБ заяви: "Страната ни е изпълнила всички изисквания от 2011 г. Аз смятам, че не бива да бъде приемано да станем член на "въздушен Шенген". В противен случай ние ще останем непълноправен член на Шенген", подчерта Цветанов.
"Има изисквания, които трябва да бъдат покрити с петте мисии, всичко останало са допълнителни изисквания. Всички мигранти, които влизат на територията на страната ни търсят път към Западна Европа, защото там са техните семейства", обясни бившият вътрешен министър във връзка с условието да приемем определен брой мигранти, за да бъдем приети в Шенген.

 

По повод думите на Борисов, че Австрия иска да има нулева миграция, както по времето, когато той е бил премиер, Цветанов заяви: "Борисов не знаеше какво е Шенген през 2011 година. Едва през 2012 г., като разбра какви са ползите, заговори за Шенген. Повече трябва да се фокусираме върху това да се обединят всички парламентарни групи в българския парламент в обща декларация по темата "Шенген", която премиерът Денков да представи в Брюксел. Това би имало голяма тежест", смята той

Изказването на депутата Радомир Чолаков, че Борисов трябва да е премиер, а Пеевски вицепремиер, Цветанов разтълкува по следния начин: "Това бе тестване на общественото мнение. Категорично Делян Пеевски няма да стане премиер. Много ясно предварително е заявено какъв е форматът на правителството".

"Не съм водел битка с нито една политическа формация, докато бях председател на ПГ на ГЕРБ. ДПС вече официализират своите намерения да участват в неофициалната власт. Има умерени политици, с които човек може да работи. Трябва всичко да е прозрачно пред обществото, за да не се разочароват хората", каза Цветан Цветанов.

 

Водещи

Най-четени