Четин Казак: Не може постоянно да се правят избори 13.11 | 10:18

Винаги ще има недоволни от резултатите, когато и да са изборите

От Мая Александрова

Новият председател на правната комисия в парламента Четин Казак от ДПС коментира протестите.

"Не може винаги, когато има недоволни от властта, да има избори", заяви той пред БНР.
"Сега има едни протестиращи, които не са доволни от сегашното правителство, от сегашното статукво. Какво ще направим, ако след едни предсрочни избори, се появят други недоволни. Никога не са доволни всички от резултатите – било то на състезание, било то на избори. Ако това се превърне в традиция, тези, които са недоволни, тези, които не са успели да вкарат свои представители в Народното събрание, да продуцират обществено недоволство и да протестират и да искат отново и отново предсрочни избори, докъде ще стигнем?", попита Четин Казак.

Според него е контрапродуктивно постоянно да се очаква някой "нов месия", създаването на нови политически сили и проекти.

Според председателя на правната комисия в парламента е необходимо квалифицирано мнозинство за избор на главен съдебен инспектор.

"От друга страна не можем повече да чакаме и да си позволим да оставим този много важен държавен пост незает. Инспекторатът не може да остане в това състояние.час по-скоро трябва да се стигне до съгласие между основните политически сили по този въпрос", коментира Казак.
Той коментира и казуса с Христо Бисеров.

"Не само за мен, за всички беше изненада това, което се случи с Христо Бисеров. Надявам се досъдебното производство да достигне до обективната истина", заяви Четин КАзак.

Водещи

Най-четени