Шансът да се състави правителство е 0-2%, смята Кольо Колев 25.08 | 17:29

Според него формацията на Слави Трифонов с инфантилни или целенасочени действия се опитва да вземе част от желанието за промяна на антиправителствените протести от миналата година и де факто да го унищожи

От iNews

"Има значителен брой депутати, които искат да съставят правителство. И без съмнение правят усилия, но ситуацията е много парадоксална. Обезсилената опозиция (ИТН и ГЕРБ) има 55% от Народното събрание и не е много ясно на какво точно е опозиция. Все повече изглежда, че тя е опозиция на Румен Радев и служебното правителство".

Това отбеляза социологът Кольо Колев пред BGonAir. Според него формацията на Слави Трифонов с инфантилни или целенасочени действия се опитва да вземе част от желанието за промяна на антиправителствените протести от миналата година и де факто да го унищожи.

"Шансът да се състави правителство е 0-2%, а дали ще се разбунтуват свестните хора в ИТН – да, но постфактум. Не смятам, че хора като Мика Зайкова ще бъдат депутати в следващия парламент", добави Колев. 

Социологът е на мнение, че отговорността за служебния кабинет я носи изцяло президентът Румен Радев и издигането му за редовен такъв е бягство от политическа отговорност от страна на формациите в 46-ото Народно събрание. 

Водещи

Най-четени