Полицаите излизат на протести в София и Варна 14.09 | 10:31

Пред парламента пожарникарите ще покажат как точно им се налага да работят

От iNews.bg

Полицаите излизат днес на поредния си протест. Той ще е и първи след приключилата онзи ден безуспешно среща между ръководството на МВР и синдикатите на униформените. Искането и днес отново ще е заплатите им да се увеличат със задна дата от 1 февруари, предаде БГНЕС. Според заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов обаче за това ще са необходими 136 млн. лева, с които ведомството не разполага.

Преди началото на протестните действия Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще проведе брифинг пред Народното събрание с искане за ефективност, ефикасност и обезпеченост. Полицаите протестират и заради проблемите в пожарните служби и негативният ефект, до който ще доведе тяхното задълбочаване, както и заради липсата на реален социален диалог в МВР.

Началото на брифинга е насрочено за 12:30 ч. В него ще участват Борис Прешелков - заместник-председател на УС на СФСМВР; Ивайло Димитров - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Кузманов - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Хрисимов - заместник-председател на УС на СФСМВР. Брифингът ще бъде последван от пожаро-приложна демонстрация, която ще се проведе на пл. "Народно събрание".

Това обаче няма да е единственият полицейски протест за деня. Довечера, от 18:30 ч. такъв ще се проведе и във Варна. Там униформените ще проведат демонстрацията си пред филиала на театър "Стоян Бъчваров" от 18:30 ч.

Водещи

Най-четени