Потвърдено: Французин сред терористите 14.11 | 17:18

След сирийския паспорт в района на атентата край Stade de France, намериха и египетски

От Кристиан Костурков

Един от терористите, които снощи извършиха атентатите в Париж, е бил френски гражданин. Става въпрос за човек, който е взел участие атаката на концертната зала "Батаклан”. Според информация на телевизия BFM-TV, атентаторът е бил разпознат по пръстовите му отпечатъци и според предварителните данни става въпрос за гражданин на Франция, предаде ТАСС.

В същото време стана ясно, че при едно от другите нападения срещу мирните граждани – това в района на Stade de France, където се провеждаше приятелски мач между Франция и Германия, е участвал и египтянин. Следствените органи са намерили на мястото на единия от взривовете паспорт, който принадлежи на гражданин на Египет. Според наличната към момента информация той принадлежи на един от атентаторите.

Малко по-рано на същото място френската полиция намери и друг паспорт – на гражданин на Сирия. За него също има сериозни улики, че е извършил терористична атака. Властите уточниха, че разпознаването на атентаторите се затруднява поради факта, че бомбите им са били долепени до телата и вследствие на взривовете установяването на самоличностите им е затруднено. 

Така към момента са установени самоличностите на трима от общо 8-те участвали в атаките терористи-самоубийци.

Водещи

Най-четени