Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали МФ, има камери 24.04 | 17:00

От iNews

Не познавам Марин и Стефан Димитрови, никога не са идвали в министерството. Това каза бившият финансов министър, а по настоящем народен представител от ПП-ДБ Асен Василев по време на временната парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства около корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната негова роля, предаде репортер на "Фокус"

"Тези лица (бел. от ред. - Марин и Стефан Димитрови) не са посещавали Министерството на финансите. Не съм срещал с тях, Това го каза новият министър на финансите", заяви Василев. 

По думите му появилата се информация, че в МФ са идвали Марин и Стефан Димитрови в края на 2023-та година била написана "собственоръчно" след въпросното изказване на Людмила Петкова в комисията. 

Той каза, че във ведомството има камери за видеонаблюдение, а списъкът за посещения при министъра минава първо през началника на кабинета на министъра: "Министерството на финансите не е отворен храм". 

"Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи. Има си прокуратура, има си разследващи органи нека да я проверят. В момента, в който я потвърдят, може да ми зададете въпроса, който задавате", каза Василев. 

Той подчерта, че не се познава с въпросните контрабандисти и бе категоричен, че информацията за евентуалните посещения няма нито дата, нито конкретен час.

"В деня, в който е арестувана Петя Банкова, тя е арестувана половин час преди срещата с австрийската посланичка, която е отивал при нея в Агенция "Митници". Сигналът беше много конкретен, че на конкретни пунктове се взимат 150 евро на австрийски тирове, за да се пререждат и да не чакат на опашки. Този сигнал също така посланичката подаде и към министър-председателя Денков, т.е. не подаден само към мен", каза Василев. 

"Имахме последваща среща с нея във финалните дни на кабинета, когато каза, че за първи път от много време не са получавали сигнали за подкупи на техни превозвачи", добави той.

Водещи

Най-четени