Мъжът с парите от "Хемус" - под домашен арест 09.12 | 18:14

42-годишният Борислав Колев е обвинен за пране на пари от строежа на лот 5 на магистралата

От iNews

Софийският градски съд определи мярка за неотклонение "Домашен арест" за Борислав Колев. 42-годишният мъж е обвинен за пране на пари от строежа на лот 5 на АМ "Хемус".

Съмненията са, че Колев е част от схема, през която са изтеглени 53 млн. лева и са изнесени в сакове от страната. Задържаният е бивш данъчен служител и футболен съдия

Защитата на Колев оспорва искането за постоянен арест заради непълнолетни деца и пътувания в чужбина през ноември, въпреки че е знаел за обвинението и не се е укрил.

Според прокурорите по делото, има доказателства, че Колев е придобил и е държал имущество в големи размери, въпреки че е знаел какъв е произходът му. Разпитани са над 40 души и са събрани документи.

За строежа на лот 5 има 2 договора. По един от договорите е преведен аванс за над 80 млн. лв. Управителите на кухи дружества са дали показания, че Колев е събрал изтеглените от тях пари.

Прокуратурата счита, че на свобода има опасност да се укрие, защото не живее на постоянния си адрес. Установено е, че пътува. Не е ясно дали при една по-лека мярка няма да остане в чужбина. Въпреки чистото му минало, е налице опасност за друго престъпление, заради тежестта на извършеното деяние.

Според съда, Колев е само част от добре обмислена схема, но не е основното лице. Той живее в нова къща в село Бистрица, но не е адресно регистриран там. Мъжът има 3 деца. Той се представи като организатор на строителни дейности.

Определението на СГС може да бъде обжалвано и протестирано пред САС.

Водещи

Най-четени