Оставиха за постоянно в ареста шефа на Трето РПУ в Пловдив 23.05 | 09:44

Делото се гледаше при закрити врата

От iNews

След 8-часово заседание, късно снощи Окръжният съд в Пловдив реши да остави за постоянно в ареста шефа на Трето районно управление - Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков и другите двама цивилни, предаде НОВА.

Мотивът на съда за налагането на най-тежката мярка е високата степен на обществена опасност. Магистратите приеха, че е налице обосновано предположение, че четиримата са участвали във всички престъпления, за които са обвинени. Според съдебния състав към момента не е налице такова единствено за участието на Хаджиев и Качаков в опита за кражба от склада в село Болярци.

Полицейският началник е обвинен в три престъпления - опит за кражба на половин тон медицинска марихуана, натиск върху подчинен да извърши престъпление по служба и за държане на 50 бойни патрона  в джипа си в нарушение на правилата. 

Делото срещу четиримата се гледаше при закрити врата. Съдът го засекрети, тъй като при разследването са използвани Специални разузнавателни средства. Решението на съда не е окончателно и адвокатите на четиримата задържани заявиха, че ще обжалват.

Водещи

Най-четени