Отписаха Балтов от Търговския регистър 21.07 | 16:31

Вече не е директор, официално

От iNews

Уволненият след разкритията за източване на НЗОК директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов вече официално не е начело на лечебното заведение. Той е заменен на поста от проф. Иван Поромански – началник на Клиниката по гнойно- септична хирургия на болницата, който в сряда бе официално вписан в Търговския регистър.

Балтов ръководеше болницата от 2017 година, когато бе назначен от тогавашния служебен здравен министър Илко Семерджиев, но в последствие се открои като един от близките до бившия премиер Бойко Борисов болнични директори. След идването на служебния кабинет проверка на НЗОК в лечебното заведение установи нарушения за 1 млн. лева, включващи фиктивни хоспитализации и отчитане на неизвършена дейност. Това стана повод служебният здравен министър Стойчо Кацаров да уволни Балтов.

Балтов и медици в "Пирогов" обаче оспорват констатациите и отричат фиктивни хоспитализации. медици от болницата протестират от миналата седмица с искане Балтов да бъде върнат, а името на болницата изчистено, отбелязва lupa.bg.

Водещи