Прокуратурата се самосезира за смъртта на младата жена в пловдивска болница 29.05 | 18:00

За изясняване на обективната истина ще бъде изискана медицинска документация, ще бъдат разпитани свидетели, назначени експертизи и др.

От iNews

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира и образува досъдебно производство за смъртта на 27-годишна жена в УМБАЛ "Свети Георги" в града.

За изясняване на обективната истина ще бъде изискана медицинска документация, ще бъдат разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Досъдебното производство се води по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс и ще установява дали има виновни за настъпилата смърт на жената.

Ръководството на здравното заведение обяви по-рано, че извършва обстойна вътрешна проверка по случая с 27-годишната Елисавета, починала в Инфекциозна клиника. Младата жена била приета на 9 май за лечение в "Св. Георги" със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни.

Майка ѝ Цвета Станева каза, че дъщеря й припаднала и била обляна в кръв. Наложило се санитарка да ѝ прави сърдечен масаж, понеже нямало лекар, който да ѝ обърне внимание. Според лекарите 27-годишната починала от усложнения на кардиомиопатия, но по думите на майка ѝ тя не е страдала от сърдечни проблеми, напомня "24 часа".

Починала е на 14 май.

Водещи