Стайков за "Осемте джуджета": Това е ОПГ с участието на магистрати 09.07 | 16:40

Ние имаме обществен интерес да разберем какво се е случвало в специализираната прокуратура, заяви разследващият журналист

От iNews

Стана това, което трябваше да стане още преди три години, когато публикувахме с документи, че има търговия на влияние на най-високо ниво в специализираната прокуратура - тази, която би трябвало да бори корупцията, но всъщност се използва за откровено корупционни схеми. Това заяви журналистът от АКФ Николай Стайков в ефира на ''Евроком''.

''Този документ е приключен 2021г.'', добави още той.

''ВКП е установила, че една част от изнесените неща е притеснителна. Във всеки такъв казус има неща, които изобщо не са видими по документи. Това, което е установено тук е, че има неща, които по документи будят огромно съмнение. Там има подписи на прокурори за бързи досъдебни производства, връщане на иззети пари по един абсолютно незаконен начин. Това, което стана ясно е, че този документ е стоял една година на бюрото на Иван Гешев на малки трупчета и през 2021г. е приключен, без никакви действия'', поясни Стайков.

''Ние имаме огромен обществен интерес да разберем какво се е случвало в специализираната прокуратура. Това е ОПГ с участието на магистрати. Изземат се пари и ценности и се намира формален повод на кого да бъдат върнати, а след това се делят. ВСС трябва да изискат от прокуратурите една справка за иззетите веществени доказателства за приблизителна стойност и да направят проверка как са били върнати'', уточни журналистът.

Водещи

Най-четени