Убиецът, разфасовал жертвата си и задръстил шахта в София с останките, призна за зверството 16.08 | 16:30

"Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара, каза Вълчинов пред съда

От iNews

Признавам се за виновен, каза пред съда Веско Вълчинов, обвинен за жестокото убийство на Кристиан Пеев в центъра на София.

Младият мъж каза това пред съда по време на разглеждане на мярката му за неотклонение, на която Софийският градски съд го задържа за постоянно в ареста. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вълчинов добави, че иска по-лека присъда. Също така каза, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го е паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

"Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара", каза Вълчинов, цитиран от БТА.

По думите му той не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се.

Адвокатът му коментира, че той няма да се укрие или да извърши престъпление.

"Той признава, че е извършил престъплението, но не признава, че е разчленил трупа. Той е разчленен от Суботинов", добави защитникът.

Софийският градски съд посочи, че са налице достатъчно убедителни доказателства за съпричастност на Вълчинов за извършването на убийството. Според съда има опасност да извърши престъпление и да се укрие, затова и го остави в ареста.

БНР припомня, че жестокото убийство бе извършено на 8 срещу 9 август. Престъплението е извършено в апартамент, собственост на обвинения за извършител - Веско Вълчинов. Преди ден Софийският районен съд остави в ареста Константин Суботинов, който е с обвинение - лично укривателство, тъй като се смята, че е подпомогнал извършителя да заличи следите от престъплението, но не е участвал в умъртвяването на жертвата.

Водещи

Най-четени