Приключи проверката на ДНСК за плаж „Кабакум-север-2” 14.08 | 18:24

Концесионерът го нямало

От Филипа Тодева

Проверката на Регионалния отдел "Национален строителен контрол”- Варна (РО "НСК”-Варна) за плаж "Кабакум-север-2”приключи.

Тя беше разпоредена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В констативния протокол след края на инспекцията е записано, че: "При огледа на обект: Фитнес-клуб-56 м2, разположен на Морски плаж "Кабакум-север-2”, гр.Варна, част от крайбрежната плажна ивица, не е установена промяна от предходни проверки. Не е установено присъствие на представител на концесионера. Установено е наличие на подвижна табела, поставена на пътеката до фитнес клуба, указваща че това е частен клуб. Обект: Фитнес клуб е бил затворен при проверката.

Установено е, че фитнес клуба е изпълнен съгласно проекта по част архитектура към схемата и е на два етажа с РЗП около 112 кв. м вместо 56 кв. м, което представлява отклонение от специализираната схема, одобрена от Главен архитект на Община Варна, след съгласуване Министерство на регионалното развитие

Конструкцията е изцяло метална, поставена върху метална скара на пясъчната ивица, нетрайно свързана с терена /установено при предходна проверка. Не са изпълнявани бетонови основи и конструкции и не представлява строеж по смисъла на §5, т.38 от Допълнителните разпоредби /ДР/ на Закон за устройство на територията /ЗУТ/. РО "НСК”-Варна няма контролна функция по прилагането и благоустройството с писмо изх.№70-00-3731/18.01.2011г.

Водещи

Най-четени